RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Археологи виявили в Іспанії стародавній некрополь з сотнями гробниць: фото

В Іспанії археологи виявили 400 мусульманських могил у стародавньому ісламському некрополі поблизу Сарагоси на північному заході країни. В стародавніх гробницях у районі Таусте знайдено останки 4,5 тисяч тіл, похованих за часів ісламської епохи Андалусії (711-1492 роки).

Про це повідомляє Daily Mail.

Ісламська епоха в Андалусії почалася з 711 року, коли арабські сили вторглися і почали завойовувати Піренейський півострів, на якому розташовані Іспанія та Португалія. Вони залишались на півострові протягом наступних семи століть до 1492 року, коли територія була повністю відвойована християнськими царствами.

Знайденим могилам, за оцінками вчених, може бути більше 1000 років.

"Рідко під час розкопок можна знайти відразу 400 могил. Це дивовижно", - розповіла Міріам Піна Пардос, директор антропологічної обсерваторії ісламського некрополя Таусте.

За словами вчених, останки будуть каталогізовані, збережені для досліджень та вивчені протягом найближчих років.

Перші розкопки на даній ділянці провели в 2010 році. Тоді вчені виявили некрополь площею в 5 акрів, розподілений щонайменше на два рівні. Після того було виявлено близько 44 скелетів під час менших розкопок, а у цьому році було знайдено понад 400 тіл.

Вчені також додали, що архітектурний характер могил, як і спосіб поховання, є головною характеристикою мусульманської ідентичності поховання.

Як повідомляв "Апостроф", в амазонських тропічних лісах Колумбії вчені виявили одну з найбільших у світі колекцій доісторичного наскального мистецтва. Десятки тисяч картин льодовикового періоду, які отримали назву "Сікстинська капела древніх", проливають світло на людей і тварин, які жили 12 тисяч років тому.