RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Археологи виявили в печерах в США артефакти, яким 2 тис. років: фото

У США (штат Невада) на початку цього року археологи виявили унікальні артефакти корінних американців доісторичної культури Анасазі (предки пуебло), які мешкали в регіоні біля річки Вірджинія та долини Моапа приблизно з 300 р. до н. е. до 1225 р. н. Зараз експонати можна переглянути в Музеї природознавства в Лас-Вегасі.

Про це повідомляє видання Vegas News.

Серед виявлених артефактів є щипці для розпеченого каміння, кошик та різноманітні керамічні предмети. Найголовнішим артефактом археологи назвали цілий керамічний горщик з тусайського посуду, який зберігся укладеним в оригінальну сітку, що відкрило вченим глибоке розуміння тогочасного життя.

„Гофрування та сітка могли допомогати у транспортуванні готових посудин туди, де їх слід використовувати: гофрування допомагає підтримувати хороше зчеплення з керамікою, а сітка, можливо, використовувалась для обробки банок", - розповіла менеджер колекцій музею природознавчого музею Лас-Вегас і археолог Лора А. Бенедикт, представляючи експозицію публіці.

Як повідомляв "Апостроф", в амазонських тропічних лісах Колумбії вчені виявили одну з найбільших у світі колекцій доісторичного наскального мистецтва. Десятки тисяч картин льодовикового періоду, які отримали назву "Сікстинська капела древніх", проливають світло на людей і тварин, які жили 12 тисяч років тому.