RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Археологи розкопали поселення залізного віку, яке спалили римляни: фото

Британські археологи виявили в графстві Ессекс сліди стародавнього поселення, яке, ймовірно, було спалено римлянами після повстання в 61 році нашої ери.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

В рамках проекту Oxford Archeology East вчені біля селища Крессінг розкопали сліди від 17 круглих споруд з вогнищами і навісами від вітру. могла бути спалена римськими військами в помсту за бодікканское повстання 61 року нашої ери. Будівлі мали в діаметрі до 49 футів (14 метрів) і були оточені ровом глибиною 1,6 футів (0,5 метра).

"Істотний рів для огорож і самі круглі будинки явно були побудовані так, щоб справити враження", - зауважив з приводу цього відкриття Енді Гриф, керівник проекту Oxford Archeology East.

Поруч з вогнищами були виявлені артефакти, серед яких крихітний тигель, литник, через який розплавлений свинець заливався в форму і фрагменти мідного шлаку.

"У якийсь момент в кінці I століття нашої ери територію було розчищено, а кілька великих круглих будівель спалено. Ймовірно, це свідчить про репресії щодо місцевого племені, яке приєдналося до повстання Боудіккана проти римлян", - додав він.

Після того, як основне поселення було знесено, його значення зменшилось, хоча жертви, схоже, робилися на цьому місці ще в 3 столітті нашої ери.

Як повідомляв "Апостроф", у французькому місті Флерсе співробітники Національного інституту превентивних археологічних досліджень Франції (Inrap) під час розкопок знайшли два свинцевих труни, датованих XVII-XVIII століттями. На одному з них перебувала урна у формі серця, яка називається "кардіотафом".