RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У США вчені навчили свиней грати у відеоігри

Вчені з Університету Пердью в місті Вест-Лафайетт, штат Індіана (США) виявили когнітивні здібності у деяких порід свиней. Вони змогли їх навчити грати у відеоігри.

Про це повідомляє журнал Frontiers in Psychology.

Нові вміння відкрили у двох свиней "йоркшир" і двох мікросвинок породи панепінто, які взяли участь в експерименті. Тварин на прізвисько Гамлет і Омлет і їх "молодших друзе" Ебоні і Айворі навчили грати у відеоігри за допомогою джойстика.

Почалося все з навчання свиней підходити до екрану. Далі вони змогли управляти джойстиком за допомогою морди. Потім вони змогли грати в гру, де необхідно перемістити курсор до чотирьох різних сторін на моніторі.

Вчені з'ясували, що розумові здібності свиней відповідали нелюдським приматам. Однак у цих тварин не так розвинена спритність. За словами дослідників, їм складно вдається зрозуміти, до чого їх дії можуть привести і вплинути на ситуацію в іншому місці.

Як повідомляв "Апостроф", собаки, навчені виявляти Covid-19, почали винюхувати зразки пасажирів у фінському аеропорту Гельсінкі-Вантаа. Ведучі проект вчені припускають, що тварини можуть визначити хворобу за 5 днів до появи її перших симптомів.