RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Археологи показали дивовижні скарби - деяким з них 3 тис. років: фото

Дослідники з Британського музею виявили скарби, яким від 1 тисячі до 3 тисяч років.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Багато знахідок були знайдені за допомогою металодетектора. В цілому це 20 906 предметів, які виявили в 2018 році в ході 1 094 розкопок по всій країні.

Серед знайденого: штамп з восковою печаткою слона, фігурка лицаря, який виходить з раковини равлика (раніше равлик був символом боягузтва), рідкісний і химерний срібний позолочений кінь-равлик, також це середньовічна золота матриця печатки (датується приблизно 1250-1350 рр. нашої ери).

Точні дати виготовлення артефактів дізнатися складно. Але вчені точно встановили, що предметам не менш 1 тисячі років. Деяким артефактам близько 3 тисяч років.

"Скарби століттями захоплювали нашу уяву, і цікаво спостерігати за тим, що відкривають щороку. Ці відкриття вносять неоціненний вклад у знання і розуміння нашої спільної історії. Мені особливо приємно, що багато з них будуть виставлені в місцевих музеях по всій країні", - сказала міністр культури Британії Керолайн Діненедж.

Як повідомляв "Апостроф", в Китаї під час археологічних розкопок в провінції Сичуань серед величезного сховища 3000-літніх артефактів знайшли залишки золотої маски.