RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Еволюція може перетворити людей на отруйних істот: вчені зробили гучну заяву

Дослідники з аспірантури Окінавського інституту науки і технологій дійшли висновку, що подальша еволюція людей може призвести до того, що у віддаленому майбутньому наша слина може стати отруйною, як у змії.

Про це пише Daily Mail.

Вчені шукали гени, які взаємодіють з отрутою у змій-гадюк. Вони виявили, що генетична основа, необхідна для розвитку орального отрути, присутня як у рептилій, так і у ссавців. Це дозволяє припустити, що в процесі еволюції слина людей може стати отруйною.

"Нам потрібно було подивитися на гени, які були присутні до появи отрути, гени, які зробили можливою появу отруйних систем", - пояснив автор дослідження Агніш Баруа.

Команда шукала гени, які працюють разом і сильно взаємодіють з генами отрути, вивчаючи отруту тайванської змії хабу. Дослідники ідентифікували близько 3 тисяч таких "взаємодіючих" генів.

Потім вони вивчили геноми інших істот у тваринному світі, включаючи ссавців і виявили, що ці гени мають патерн активності, аналогічний тому, який спостерігається в залозах зміїної отрути.

І хоча це малоймовірно, але за відповідних екологічних умов, люди теж могли б стати отруйними.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група експертів зі Сполучених Штатів і Японії представила результати свого дослідження і розповіла про те, хто зможе вижити на планеті Земля через 1 мільярд років.