RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Археологи під час розкопок римської вілли виявили загадкове поселення: фото

У Великій Британії, де під час розкопок поблизу міста Скалфорд, Лестершир, виявили руїни розкішної вілли з мозаїкою, оштукатуреними стінами та системою опалення, археологи виявили ціле римське поселення - це стало для них "повною несподіванкою".

Про це пише видання ВВС.

Археологи заявили, що дослідження, яке допомогло визначити розмір знайденої вілли, наштовхнуло їх на залишки ймовірної ферми чи навіть цілого поселення поряд з нею.

Віллу, точне розташування якої тримають в таємниці, частково досліджували у 2003 та 2004 роках, але її повний розмір досі невідомий.

Минулого року група археологів вирушила до цього району з обладнанням, яке може виявити стіни та канави під землею.

"Вілла була досить великою і виходила за межі геодезичної зони. І хоча ми не знайшли жодних очевидних доісторичних слідів, було повною несподіванкою натрапити на римсько-британське поселення", - розповів директор із розкопок Руперт Біртвістл.

В ході розкопок на новій території археологи виявили канави, вольєри та частину стіни.

"У цьому поселенні були споруди, а це означає, що воно було досить великим, але нам потрібно більше часу, щоб вивчити його зв'язок з віллою", - додав Біртвістл.

Як повідомляв "Апостроф", іранські археологи під час розкопок виявили фрагмент королівського меморіального тексту царя Ассірії Саргона II.