RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Британії придумали електромобіль майбутнього - салон перетворюється в "кухню": фото і відео

Британська фірма Heatherwick Studio розробила для китайського електромобіля IM Motors концепцію салону, який перетворюється в кухню або спальню.

Про це повідомляє видання The Daily Mail.

Транспортний засіб буде працювати на електроенергії, проте відрізняється не тільки екологічністю. Всередині автомобіля є настроюваний інтер'єр, який може бути перетворений в кілька функціональних просторів - столову або спальню.

Сидіння повертаються з традиційного статусу для водія лицем вперед, щоб знаходитися обличчям один до одного під час обіду на чотирьохстулковому столі, який акуратно складається, щоб перетворити простір в вітальню.

Складаний екран перетворює інтер'єр в ігровий модуль. Сидіння повністю відкидаються, утворюючи просторе двоспальне ліжко. Завдяки використанню новітніх технологій у склі, повністю засклений дах стає непрозорим, забезпечуючи повну конфіденційність.


Томас Хезервік, засновник Heatherwick Studio, зауважив, що цей автомобіль, який може бути запущений у виробництво вже в 2023 році, було розроблено як щось більше, ніж просто "ще один електромобіль, який не забруднює повітря".

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля представили макет електромобіля "Єва", який створили на базі вузу. У його розробці брали участь і студенти навчальних закладів.