RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Люди скоро зможуть бачити в темряві: фото вражаючого винаходу вчених

Вчені розробили ультратонку плівку, яку можна застосовувати для окулярів і яка може дозволити людям бачити в темряві. Вона діє як фільтр, який допомагає людям бачити в темряві, перетворюючи інфрачервоне світло.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Винайдена вченими ультракомпактна технологія, яка не потребує жодного джерела живлення, була розроблена міжнародною командою із залученням Австралійського національного університету (ANU) та Університету Ноттінгема Трента.

За словами вчених, це може зробити безпечнішим для людей пересування після настання темряви.

"Ми зробили невидиме видимим, - сказав д-р Росіо Камачо Моралес, провідний дослідник докторантури АНУ. - Наша технологія здатна перетворювати інфрачервоне світло, яке, як правило, невидиме для людського ока, і перетворювати це на зображення, які люди можуть чітко бачити - навіть на відстані".

Ультратонка плівка, що складається з кристалів нанометрового масштабу, в сотні разів тонша за людське волосся, її можна наносити безпосередньо на окуляри. Вона виконувати роль фільтра, дозволяючи людині бачити в темряві.

Плівка складається з шарів сотень кристалів нанометрового масштабу, виготовлених з напівпровідника. Вчені "навчили" її маніпулювати кольором або частотою світла за рахунок перетворення інфрачервоних фотонів у зображення, видиме людському оку.

Дослідники вважають, що їх розробка може здійснити революцію в нічному баченні, запропонувавши дешеву та легку заміну громіздким окулярам, які використовують військові та поліція.

Як повідомляв "Апостроф", британські вчені винайшли спосіб, за допомогою якого можна буде лікувати важку хворобу у людей похилого віку. Йдеться про хворобу Альцгеймера. Нові ліки, розроблені вченими, дозволили зупиняти процес прогресування хвороби в мозку мавп і дали шанс вченим для порятунку людей.