RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Людство вимре, як динозаври? Американський професор навів докази

Американські вчені вважають, що вимирання людства може статися набагато швидше, ніж очікується. І причиною цього буде не метеорит чи природні катастрофи, а сама людина, яка йде проти природи.

Про це повідомляє Dailymail.co.uk.

На думку дослідників, на сьогоднішній день Земля переживає справжню кризу, невідому раніше. Через вплив промислової революції, масової вирубки лісів, знищення риб та тварин, поширення хвороб, а також забруднення та зміну клімату, порушується природна екологічна рівновага.

За словами професора Пола Ерліха з Національного університету Мексики в Мехіко, швидкість зникнення видів тварин більш ніж у 100 разів перевищує природну. Раніше він сказав, що криза вимирання настільки серйозна, що "все, що ми зробимо в наступні 10-50 років, визначить майбутнє людства".

Такі тривожні темпи зникнення, втрати видів на сьогодні вищі, ніж будь-коли з моменту винищення динозаврів, кажуть експерти.

"Людське вимирання може здатися малоймовірним, однак це легко спростувати, уявивши, що людство не зможе виробляти продукти харчування, внаслідок зниження біорізноманіття ґрунту, втрати запилювачів та неконтрольованих хвороб - загроз, які всі взаємопов'язані зі зміною клімату, спричинені діяльністю людини", - заявив еколог Том Олівер.

Вчені вважають, що, якщо нинішні темпи збережуться, і всі види, що перебувають під загрозою зникнення, вимруть у наступному столітті, людство може досягти рівня масового зникнення приблизно через 240-540 років.

Раніше ми писали про п'ять відкриттів про динозаврів, зроблених вченими.