RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Здатна затьмарювати зірки: астрономи виявили таємничий екзомісяць

Вчені виявили загадкове небесне тіло, яке майже втричі більше Землі. Передбачається, що воно може обертатися за межами нашої Сонячної системи, тобто є екзолуною.

Про це повідомляє Daily Mail.

Гігантський супутник виявлено на орбіті планети Kepler 1708b, яка не поступається за розміром Юпітеру і розташована за 5500 світлових років від Землі. Відкриття зробила команда Девіда Кіпінга, доцента астрономії та керівника лабораторії Cool Worlds Lab у Колумбійському університеті.

"Нещодавно виявлене небесне тіло за своїми розмірами в 2,6 рази більше за Землю. У нашій системі немає аналога такого великого місяця. Для довідки: наш власний Місяць у 3,7 разу менший за Землю".

За його словами, на сьогоднішній день вчені виявили понад 10 000 кандидатів в екзопланети, але з екзолунами справи набагато складніші. Отже, це друга екзолуна, відкрита вченими, і її приналежність до цієї категорії небесних тіл поки не доведено. Обидва "кандидати в екзолуни" газоподібні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в січні в Україні очікується сильна магнітна буря. У години її найбільшої активності люди можуть відчути значне погіршення здоров'я.