RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Приготує ідеальне сирне фондю: у Швейцарії створено робота-кухаря, фото

Одну з найпопулярніших страв серед любителів сиру – швейцарський сирний фондю – тепер може приготувати та подати робот-кухар Bouebot.

Про це пише Daily Mail.

Розробка робота Bouebot коштувала 240 тис фунтів стерлінгів (близько 325 000 дол). Робот буде представлений на Паризькій міжнародній сільськогосподарській виставці, одному з найбільших у світі торгових ярмарків з виробництва продуктів харчування.

Робот Bouebot для приготування фондю наливає потрібну кількість білого вина у горщик "какелон", а потім поміщає його під тертку для сиру. Потім нагрівач робота помішує сир у вигляді вісімки, поки плавиться сир, потім посипає страву перцем.

Содиректор Workshop 4.0 Ніколя Фонтейн розповів, що Bouebot створювався майже два роки.

"Ми хотіли зробити проект, що поєднує інновації зі швейцарськими традиціями, і фондю був ідеальним вибором… Для швейцарців фондю є символом, це щось святкове… це чудова можливість залучити людей до розмови про робототехніку та про те, як її можна використати", - розповів він.

Bouebot був названий на честь "буебо": підлітків, які в гірських шале допомагали пастухам під час виробництва сиру.

Як повідомляв "Апостроф", дослідники з проекту RIKEN Guardian Robot Project у Японії розробили робота-дитину на ім'я Нікола, який може передавати шість основних емоцій.