RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Іспанії знайшли скелет незвичайної черепахи: у чому унікальність, фото

Іспанські вчені знайшли останки величезної стародавньої черепахи, яка була розміром з машину. Цей гігант жив 83 млн років тому.

Про дивовижну знахідку розповіли у Reuters.

Читайте також: Вважали, що вимерла 100 років тому: на Галапагосах знайшли фантастичну гігантську черепаху

Так, черепахи на ім'я Leviathanochelys aenigmatica, яка була 3,7 метра в довжину і важила трохи менше двох тонн, жили в крейдяний період, який став останнім розділом епохи динозаврів. Це найбільша відома черепаха у Європі.

Майже весь час Leviathanochelys знаходилася у відкритому океані, повертаючись на сушу для того, щоб відкласти яйця.

Порівняти велетня можна лише з Archelon, найбільшою черепахою в історії. Вона жила близько 70 млн. років тому і досягала 4,6 метрів у довжину.

"Leviathanochelys був такою ж довжиною, як Mini Cooper, а Archelon був такого ж розміру, як Toyota Corolla", - зробили цікаве порівняння вчені.

Цікаво, що Leviathanochelys і Archelon, можливо - не найбільші черепахи крейдяного періоду. Їх "конкурентами" були Protostega та Stupendemys, довжина яких становила близько чотирьох метрів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що на острові Святої Єлени є гігантська черепаха Джонатан. Це найстаріша черепаха у світі і водночас найстаріша з наземних тварин, що нині живуть. Цього року рептилії-довгожителю виповнилося 190 років.