RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Яку температуру має мозок людини: науковці розкрили таємницю

Нове дослідження показало, що мозок нагрівається сильніше, ніж вважалося раніше. Науковці це не вважають несправністю, а свідченням нормальної роботи цього органу людини. Таке нагрівання може використовуватися надалі для пошуку ознак пошкодження або розладу мозку.

Про це повідомляє Brain.

Читайте також: Як вагітність впливає на мозок: науковці розкрили секрет

Так, дослідники раніше вимірювали температуру мозку лише у людей із травмами голови, а перегрів означав наявність патології. Але нове дослідження проводилося з урахуванням магнітно-резонансної спектроскопії (MRS) – вимір хімічних закономірностей з допомогою магнітних полів – для неінвазивного вимірювання температури мозку у сорока здорових людей 20-40 років.

Науковці з'ясували, що середня температура мозку становила 38,5 градусів, а це на 2 градуси вище за температуру під язиком. Температура варіювалася в залежності від часу доби, стану мозку, віку, статі та менструального циклу.

Жіночий мозок був у середньому приблизно на 0,4 градуса тепліший за чоловічий. Це може бути пов'язане із менструальним циклом. Найвища температура мозку, яку зареєстрували фахівці – 40,9 градусів. Добові коливання температури становили загалом близько 1 градуса. Зовнішні частини цього органу були холоднішими.

Науковці зробили висновок, що температура мозку стає вищою з віком, а її регулювання може бути ключем до здорового мозку та виживання після серйозної травми.

Крім того, коливання температури можуть бути біомаркерами під час перевірки ризику майбутніх захворювань мозку.

Раніше ми писали, що науковці показали, як виглядатиме людське тіло у 3000 році.