RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Піратські гавані: історичні фортеці піратів, які можна відвідати в наші дні

Ні для кого не секрет, що пірати жили безжальним життям. Проте вони завжди зачаровували багатьох людей. Принаймні історичні, а не сучасні. Але ви знали, що деякі фортеці піратів можна відвідати і сьогодні?

У Сuriousartifact розповіли про місця, просочені колишньою піратською романтикою.

Читайте також: Індіана Джонс міг би позаздрити: під пірамідою Хеопса знайшли таємну кімнату

ПОРТ-РОЯЛЬ

Золотий вік піратства (кінець 17-го - початок 18-го століття) зробив Порт-Рояль загальним серед піратів та контрабандистів. Хоча місто постраждав від піратства ще в 1600-х роках, губернатори Ямайки запропонували Порт-Рояль як притулок для піратів за умови, що вони захистять острів від іспанців.

Пірати використовували місто як базу, де вони могли грабувати іспанські кораблі та міста, а потім витрачати свій виграш на азартні ігри, випивку та повій. Порт-Ройял, який отримав прізвисько "найлютіше місто на землі", процвітав, хоча і не дуже респектабельно. Як тільки пірати почали нападати на багато кораблів у цьому районі, а не тільки на іспанські, губернатори Порт-Рояля вжили заходів проти цих грабіжників-моряків. Шибениця-Пойнт була заснована приблизно в 1720 році, де були повішені кілька відомих піратів.

ОСТРІВ СВЯТОЇ МАРІЇ

Найбільш успішні пірати діяли в Індійському океані поряд із деякими з найбагатших імперій того часу. На Мадагаскарі була лише одна, але кілька піратських цитаделей, з яких вони здійснювали свої напади на європейські та азіатські торгові судна. Сент-Мері була найбільш відвідуваним місцем для піратів, що вирушають на Мадагаскар, і вони використали острів, щоб поповнити свої запаси, перш ніж вирушити назад у море.

Тортуга

У 1600-х роках острів став оплотом піратів, які послужили творцями терміна пірат. Розбійники були переважно французькими піратами, які полювали на іспанські кораблі в цьому районі. Після того як пірати (спочатку авантюристи, злодії та раби-втікачі) втекли з Еспаньоли, вони вирішили зміцнити Тортугу. У 1630 році Жан ле Вассер допоміг спроектувати 24-гарматний замок Фор-дю-Роше.

У міру того, як прибувало все більше і більше піратів, багато з них сформували «Братів узбережжя» і встановили свої власні закони. Вони були особливо люті проти іспанців у цьому районі, що призвело до неодноразових нападів на саму Тортугу. Пірати тут також здавалися особливо войовничими. У якийсь момент насильство стало настільки сильним, що французький губернатор навів 1650 повій, щоб відволікти їх. На жаль, немає доказів того, було це унікальне рішення успішним чи ні. До 18 століття більшість піратів залишили фортецю.

КЛЮ БЕЙ

Немає нічого кращого, ніж сильна жінка, яка кидає виклик усім очікуванням, особливо у 1500-х роках. Коли Ірландією керували вожді, Грейс О'Меллі стала однією з найгрізніших жінок-піратів. Під її керівництвом її клан контролював і пограбував більшу частину узбережжя з 20 кораблями та сотнями людей під її контролем. Ці пірати створили свою базу в замку Рокфліт та захищали свою територію як від урядовців, так і від інших піратів.

НЬЮ-ПРОВІДЕНС

Розташований ідеально вздовж торгових шляхів, Нью-Провіденс був ідеальним місцем для піратів, щоб знайти безпечну гавань, поповнити запаси та зробити ремонт. Багато найвідоміших піратів, у тому числі Чорна Борода, часто зупинялися тут. На жаль для піратів, репутація Нью-Провіденса стала настільки тривожною, що кілька британських військових кораблів були відправлені, щоб відновити контроль над цим районом. Піратам, що здалися, запропонували помилування, але тих, хто чинив опір, вистежили.

БАРАТАРІЯ БЕЙ

На початку 19 століття пірат Жан Лафіт зарекомендував себе нападаючи на кораблі в Мексиканській затоці. Вони заслужили свою популярність, нападаючи на іспанські кораблі та переправляючи товари та рабів у Новий Орлеан. Затока Бараторія починалася як невелике містечко контрабандистів і перетворилася на один із найжвавіших портів чорного ринку в Північній Америці.

Будь-якої миті в гавані можна було знайти 12 піратських кораблів, і відомо, що в цьому районі часто буває від 500 до 1000 піратів.

"Апостроф" повідомляв, що в Єгипті відреставрували папірус із закляттям Книги мертвих.

Вас також може зацікавити:

Зірка "Піратів Карибського моря" жорстко покарала пресу за наклеп

У Єгипті відновили чудові "картини" у стародавньому храмі бога Хнуму: фото

У Японії знайшли древню дерев'яну статую заввишки 3,5 метри: фото і відео