RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Люди були тут з давніх часів: в США підтвердили вік давніх слідів людини, фото

Людські сліди, які вдалося виявити археологам в штаті Нью-Мексико, можна вважати найдавнішим доказом присутності людини на американському континенті.

Про це пише The Associated Press.

Мова йде про сліди, які археологам вдалося виявити на краю стародавнього озера в Національному парку Вайт-Сендс. Знахідка спровокувала справжні суперечки в науковому середовищі. Сліди датували періодом від 21 до 23 тисяч років тому, а вперше про цю знахідку повідомили в 2021 році.

Читайте також: В Туреччині знайдено статую царя Македонії Олександра: фото і всі деталі

Однак не всі вчені підтримували цю гіпотезу. Під час початкового дослідження археологи враховували насіння водних рослин. Вчені задавалися питанням, чи може це насіння поглинути давній вуглець з озера та "відкинути" радіовуглецеве датування на тисячі років.

Останнє дослідження надало спеціалістам ще кілька доказів на користь більш давнього віку слідів, виявлених на американському континенті. Для встановлення істини вчені використали пилок давніх хвойних дерев і зерна кварцу. Спеціалісти також вивчили накопичені пошкодження в кристалічних решітках стародавніх зерен кварцу, щоб можна було оцінити їхній вік.

Встановлений вченими новий вік поставив під сумнів думку, що люди досягли Америки лише за кілька тисяч років до того, як підвищення рівня моря перекрило міст Беренгової протоки між Росією та Аляскою близько 15 тис. років тому.

Раніше ми розповідали, що археологи знайшли місце смерті засновника Священної Римської імперії.

Вас може зацікавити:

В гробниці єгипетської цариці знайшли глеки з вином, якому понад 5 тисяч років: фото

В Туреччині знайшли таблички з написами невідомою мовою: вчені ламають голови над розгадкою

В Сирії є село, де досі говорять мовою Ісуса: відео з найстарішого християнського поселення в світі