В Індії знайшли скарби багатовікової давності: фото рідкісних артефактів

В Індії фермер випадково викопав стародавній скарб із 832 рідкісними мідними монетами португальської епохи 16-17 століття. Знахідка може дати уявлення про торговельні зв'язки того часу.

Про це повідомляє Arkeonews.

Читайте також: У Туреччині чоловік випадково виявив підземне місто під своїм будинком: фото

Так, у Саттарі, Нанода, у штаті Гоа на західному узбережжі Індії фермер Вішну Шрідхар Джоші випадково натрапив на горщик із багатовіковими монетами, закопаний у землі, коли пропалював бур'яни на своїй плантації кешью. Він передав скарби департаменту археології Гоа.

Дослідники планують провести процедури, які допоможуть дізнатися про точний вік цих монет та історичний контекст. Попередньо, вони відносяться до 16 або 17 століття, коли Гоа був португальської колонією (з 1510 до 1961 року). Ця територія була важливим торговим центром східної торгівлі прянощами та столицею Португальської імперії на схід від мису Доброї Надії.

Фото: Indian Express

Знахідка може дати уявлення про торговельні відносини, комерцію та економічну історію штату в перші роки португальського правління.

"На деяких монетах на одному боці зображено хрест та алфавіт, який можна інтерпретувати як ініціали короля, під владою якого монети могли бути в обігу", - розповів доктор Нілеш Фал Дессаї.

Фото: Indian Express

Нагадаємо, в Єгипті знайшли гробницю писаря фараонів, прикрашену унікальними текстами та заклинаннями від змій.

  • Вас може зацікавити:

Найкраще мумія, що збереглася в світі: як виглядала б "крижана Хуаніта" з Аргентини зараз, фото

Одна з найважливіших знахідок у Єгипті: як виглядає і що відомо про трон Тутанхамона

Загадка мумій бабуїнів: звідки вони взялися і що кажуть учені