RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Живляться людською кров'ю: вчені зробили заяву про існування "мікровампірів"

Вчені провели дослідження та підтвердили існування організмів на Землі, які наділені характеристиками вампірів. Йдеться про бактерії, які живляться людською кров’ю.

Про це інформує Daily Mail.

Читайте також: Пити чи не пити? Вчені відкрили секрет спільного вживання алкоголю подружжям

Як свідчить дослідження вчених з Університету штату Вашингтон (WSU), вампіри - мікроорганізми, такі як сальмонела та кишкова паличка. Вони викликають харчові отруєння, здатні проникати з кишечника в кров. Там стають потенційно смертельно небезпечними.

Причина такої поведінки - здатність знаходити та харчуватись сироваткою - рідкою частиною крові, багатою на поживні речовини. Ці бактерії можуть виявляти сироватку навіть через найменші порізи в травній системі. Це іноді може призвести до смертельного сепсису у людей із запальними захворюваннями.

Вчені виявили, що бактерії-вампіри, немов акули, чують навіть незначну кількість крові в великій кількості води. Тому навіть невелика кількість крові в кишечнику здатна привернути увагу та спровокувати рух до джерела.

Нове відкриття може допомогти у розробці нових шляхів лікування, які будуть запобігати розвитку сепсису. Високотехнологічні мікроскопи дозволили детально спостерігати, як мікроорганізми реагують на введену в кишечник сироватку. Також вони дозволили виявити рецептори, які дають змогу відчувати і переміщатися до неї.

Відкриття не тільки підтверджує можливість вампіризму серед бактерій, але й відкриває нові шляхи для розуміння та лікування інфекцій.

Раніше ми писали, що на Рівненщині зафіксували новий підвид штаму коронавірусу "Омікрон" - "Арктур".

  • Вас також може зацікавити:

В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Високі ризики смерті: лікар пояснила, навіщо дорослим повторно вакцинуватися від правця та дифтерії

Вітрянка особливо небезпечна для дорослих: які ускладнення можуть бути