RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Російський футболіст викликав резонанс заявою з приводу українців

Гравець збірної Росії з футболу Павло Мамаєв заявив, що не розуміє росіян, які мають щось проти українців.

Про це повідомляє championat.com.

Півзахисник "Краснодара" і збірної Росії заявив, що готовий зіграти з Україною в плей-офф Євро-2016, незважаючи на напружені відносини між країнами, про які всім відомо.

"Політичний галас з приводу зустрічі в плей-офф зі збірною України? Ми-то тут до чого? Я не вважаю, що між нашими народами повинна бути якась ненависть або війна, не дай Боже", — сказав він.

Футболіст додав, що не розуміє, як можна бути проти країни, яка була братською.

"Я не бачу ніякої підоснови, якщо ми зустрінемося на Євро. Я взагалі не розумію росіян, які мають щось проти українців, і навпаки", — заявив Мамаєв.

Слова Мамаєва викликали великий резонанс у мережі. Думки коментаторів на ресурсі розділилися: деякі підтримали футболіста, інші різко засудили його висловлювання.

"Здивований. Адеват. Плюсую", "Росія — це велика держава. Україна — це частина Росії, яка придумала свою незалежнiсть від Росії. Швидке возз'єднання буде початком історії найбільшої імперії. Немає рівних слов'янської расі та не буде", "От коли в росіян не буде таких бредовоiмперських ідей, тоді й відновиться дружба між братніми російським і українським народами!", "Те, що ти і тобі подiбнi думають, — це тільки конфлікт. Україна — держава, і до Росії більше не належить, утріть свої імперські амбіції та дайте людям і собі спокійно жити", "Якби таке сталося, мені було б цікаво подивитися. Через відносини в спорті, культурі, нормальні людські стосунки прийде розуміння та одужання деяких надто вже запалених мізків", — коментують користувачі.

Як повідомляв "Апостроф", депутати Верховної Ради зареєстрували звернення до Виконавчого комітету Міжнародної федерації футболу щодо перегляду рішення Конгресу FIFA про проведення в Росії Чемпіонату світу з футболу 2018 року.