RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Гройсмана зробили заяву щодо спортсменів з РФ на Олімпіаді 2016

Покарання, яке понесли російські спортсмени перед Олімпіадою в Ріо-де-Жанейро за гучний допінговий скандал, мало б бути більш жорстким.

Про це в розмові з кореспондентом "Апострофа" розповів Ігор Гоцул, заступник міністра молоді та спорту Ігоря Жданова.

"Я вважаю, що російська делегація не мала бути допущеною до Олімпіади 2016 в повному складі. Оскільки було доведено, що на рівні держави було толерантне ставлення до допінгу. Більш того, спортсменів спонукали до застосування допінгу і заохочували це. Це кричущий випадок і кричуще порушення, і за такі порушення повинні, на мій погляд, бути більш жорсткі покарання. Повторюся: в допінговому скандалі замішані не окремі люди, а державні органи і навіть спецслужби, і цьому є докази ", - зазначив Гоцул, який також є президентом Федерації легкої атлетики України.

Нагадаємо, що спочатку від участі в Іграх 2016 були відлучені російські легкоатлети - це рішення ухвалила Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF). Після того, як доповідь WADA стала надбанням громадськості, почала активно розвиватися позиція про повну дискваліфікацію російських спортсменів і заборону їх участі в Ріо. Однак зрештою Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення покласти застосування можливих санкцій на федерації. Трохи пізніше стало відомо про те, що в Ріо не поїдуть представники Росії у важкій атлетиці.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін залишив російських спортсменів напризволяще, відмовившись займатися вирішенням проблем з їх допуском до Олімпіади.