RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Там не знають, як домогтися результату: український гімнаст вирішив повернутися з Азербайджану

Гімнаст Петро Пахнюк, який в травні 2014 року змінив громадянство і став виступати за збірну Азербайджану, вирішив повернутися в Україну. Спортсмен пояснив, чому поїхав до Азербайджану, а тепер повертається назад.

"Я вирішив поїхати за своєю ініціативою, тому що була така ситуація в спортивній гімнастиці, що потрібно було думати про себе і про те, де ти можеш реалізувати себе, свій досвід і талант. В Україні головний тренер перейшов в іншу країну, спортсмени теж почали переходити в інші країни. Потім прийшов новий головний тренер, який, м'яко кажучи, мене недолюблював. Я вирішив переїхати, щоб чогось досягти в гімнастиці для себе. Це була пропозиція від Азербайджану, думав недовго, я знав точно, що мені це потрібно. Нам з тренером запропонували чисту зарплату і умови для тренувань. Там хороший зал, відмінні умови, я жив в хвилині від залу спортивної гімнастики. У залі всі снаряди були нові і сучасні, я отримував задоволення від того, що я можу працювати в таких умовах.

В Азербайджані створені всі умови, для того, щоб досягати результату, але там нічого не знають про те, як потрібно підходити до роботи, щоб вона приносила результат. Це одна з причин, через яку я дуже хочу повернутися в збірну команду України, я ще хочу тренуватися і попрацювати", - сказав Пахнюк в інтерв'ю XSport.ua.

"Вперше думки про те, щоб повернутися, в мене з'явилися вже через місяць мого перебування в Азербайджані, бо я дуже сумував за Україною, Києвом і друзями.

На той момент це було правильне рішення, тому що була купа амбіцій. Але потім я усвідомив, що роблю це тільки для себе, немає якогось духовного задоволення, яке було в Україні", - також сказав спортсмен.

На даний момент 25-річний Пахнюк чекає відкріплення від збірної Азербайджану: "Я знаю, що мене підтримує головний тренер збірної України, він хоче, щоб я перейшов в Україну. Але всі питання будуть вирішуватися з федерацією Азербайджану, потрібно їм написати офіційного листа і вони повинні відповісти: отримаю я відкріплення чи ні. Якщо отримаю відкріплення, то відразу можу виступати за Україну, а якщо ні, то це означає, що я попадаю в стоп-лист і рік не зможу виступати за будь-яку країну, а після цього я вільний" .

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що неймовірний стрибок українця Радівілова заборонили виконувати гимнастам.