RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Луческу розповів про секрет виховання молодих футболістів

Колишній наставник "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про свої методи роботи з молодими футболістами. Нагадаємо, що зараз славетний румунський фахівець працює з петербурзьким "Зенітом".

"Мене, як і будь-якого іншого любителя футболу, не може не захоплювати техніка бразильців. Але, якщо згадувати "Шахтар", треба сказати про тих же Тимощука, Мхітаряна і Чигринском. Це питання вкладеної праці, а не національності. У мене була можливість працювати з гравцями в досить юному віці, тому вдалося виховати їх так, як я хотів. У Румунії в мене були гравці, якими потім цікавилися по всій Європі. В Італії те ж саме було з Пірло.

Мої стосунки з молодими гравцями - на рівні менталітету. Мені дуже цікаво прискорювати процес їхнього дорослішання. Вірю, що з-за цього мене запросили в "Зеніт". Коли я взяв команду, середній вік гравців було 28 років. Великі європейські команди воліють досвідчених футболістів, вони можуть набирати їх з усіх сторін. Команді середнього рівня необхідно 5-6 років, щоб провести оновлення. Інакше може вийти, що ніким буде грати", – сказав Луческу в інтерв'ю "Матч ТВ".

Нагадаємо, що зараз Генріх Мхітарян виступає за "Манчестер Юнайтед". Нещодавно йому вдалося забити черговий м'яч у складі англійської команди.