RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Екс-гравець "Чорноморця" розповів про те, як став священиком

Екс-півзахисник "Чорноморця" і ряду інших українських клубів Андрій Кирлик розповів про те, як став священиком і про те, як доводилося поєднувати навчання в семінарії і футбольну кар'єру.

"Якщо згадати більш ранні часи, то багато футболістів, на чиїй грі, зокрема, ріс і я, в житті поза спортом працювали на звичайній роботі і зовсім не обов'язково ставали тренерами. Розумієте, у кожної людини свій шлях у житті, і він все одно веде до Бога. Я вибрав свій.

Господь закликає до себе людину все його життя. Граючи у футбол, я в один прекрасний момент відгукнувся на його заклик, став християнином, почав відвідувати Божий храм. Мабуть, так стало завгодно Господу, що я просунувся далі, пішов по шляху священнослужителя. Це не відбулося раптом. Рішення назрівало довгий час", - розповів Кирлик в інтерв'ю "Команді №1".

"Коли я навчався в духовній семінарії, то викладачі знали - хто я і чим займаюся. Деякі з них виявилися футбольними вболівальниками. У чомусь мені йшли на поступки, тому що займатися спортом і вчитися в семінарії було дуже складно.

У "Чорноморці" були постійні заїзди. У Семена Йосиповича Альтмана прийнято бути з командою на базі, оскільки футболіст перед тренуванням повинен відпочити, а після нього - пройти відновлення. Звичайно, духовну літературу теж читав. Зізнаюся, заздрив тим семінаристам, які жили в семінарії, ходили на богослужіння і брали участь в них", - також сказав Кирлик.

Відзначимо, що Кирлик завершив кар'єру футболіста в 2008 році. На даний момент екс-футболіст служить настоятелем в одному з одеських храмів.

Раніше "Апостроф" опублікував відео про те, як легендарний Олександр Рикун грає в футбол із зайвою вагою.