RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Черкасах студент із Зімбабве помер після гри в футбол

Студент із Зімбабве Маніятела Адріан Андіса помер у Черкасах після перелому ноги, отриманого під час гри в футбол.

Як повідомляє "Прочерк", Андіса, 1997 року народження, студент Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, на запрошення свого одногрупника взяв участь у футбольному матчі, який відбувся в Корсунь-Шевченківському, і під час поєдинку травмував ногу.

З підозрою на перелом юнака транспортували спершу в центральну районну лікарню, де надали першу допомогу, після чого з діагнозом "закритий перелом середньої третини обох кісток лівої гомілки зі зміщенням" його доставили в Черкаську міську лікарню №3.

До Черкас хлопця відвезли з порушенням норм перевезення, через що у нього розвинулася жирова емболія. Протягом доби лікарі боролися за життя Андіси, проте врятувати його не вдалося.

"Пацієнт помер від жирової емболії - ускладнення що трапляється при переломах довгих кісток. У нашу лікарню він був транспортований автомобілем без адекватного знерухомлення та ліків, що категорично заборонено. Його трусили в машині з Корсуня фактично дві години. Гіпс був м’який, а це пряме порушення і до нас вже привезли з ускладненням.

Жирова емболія фактично не лікується. Він пробув у лікарні одну ніч. Допомога надавалася адекватна, він був під наглядом. Та в пацієнта через жирову емболію зупинилося серце, бо у динаміці розвинувся набряк легень. Юнака реанімували, та згодом серце знову зупинилося, бо стан був несумісний з життям", - розповів завідувач травмпункту міської лікарні №3 Віталій Григор'єв.

Музикант черкаської групи "Сонце в кишені" Олександр Дубина присвятив Маніятелі Адріану Андісі пісню. "Це була добра і щира людина", - зазначив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 18-річний грецький баскетболіст помер під час матчу.