RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Пішов ти: відомі росіяни жорстко висловилися на адресу Мутка

У Росії жорстко розкритикували заступника голови Уряду Російської федерації з питань спорту, туризму і молодіжної політики Віталія Мутка.

"Спорт-Екпрес" поставив відомим росіянам питання: "Що б ви сказали Мутку при особистій зустрічі?". Деякі зі співрозмовників видання різко висловився на адресу скандального чиновника.

Михайло Єфремов, актор: "У найкращому випадку просто пройду повз Мутка. У найгіршому - повернусь до нього і скажу: "Віталік, пішов ти в дупу!".

Руслан Нігматуллін, екс-воротар збірної Росії: "Ми з Віталієм Леонтійовичем ходимо різними стежками. Так що не уявляю нашої зустрічі. Але якщо все-таки десь перетнемося, задам, напевно, одне питання, яке мучить всю країну: як вдалося довести наш олімпійський спорт до того, що Росію ніхто в світі не поважає?".

Михайло Грушевський, сатирик: "Якби я зустрів Віталія Леонтійовича, сказав би йому: "Ви там тримайтеся!". Але однією фразою тут не відбудешся... З одного боку - я бачу, що по відношенню до Росії твориться пекельна несправедливість. МОК молотить по спортсменам так, що мало нікому не здасться! З іншого - наші гріхи на попередніх Олімпіадах спливають то тут, то там. Коли Мутко кермував усім спортом, Григорію Родченкову дозволялося обходити антидопінгові правила. І тепер ми пожинаємо жахливі плоди! Недарма ж проблему визнають і президент країни, і глава ОКР Олександр Жуков.

Зрозуміло, що сам Мутко не наносив подряпини ні на пробірки, ні на тіло Родченкова. Я не знаю, що йому заважало проконтролювати ситуацію. Можливо, не встигав розриватися між різними напрямками, які курирував. Або підлеглі виявилися занадто прудкими... Як би там не було, зараз спитав би Мутка про дві речі: чи є у нього план гідної відповіді на свавілля, і як же ми все-таки до всього цього докотилися?".

Равшан Аскеров, знавець телегри "Що? Де? Коли?": "Нічого не скажу Мутку при зустрічі. А що мені йому говорити? Нецікавий персонаж і не дуже цікавий співрозмовник!".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше Мутко покинув посаду голови Оргкомітету ЧС-2018, а також тимчасово пішов з поста президента РФС.