RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Не набридло створювати кумирів? Українців вразив потужний пост про скандального хорватського футболіста

У мережі сильно висловилися про футболіста збірної Хорватії Домагоя Віду, який вибачився за відеозапис, на якому вимовляє "Слава Україні".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав відомий український журналіст Андрій Цаплієнко.

"Люди, вам не набридло створювати собі кумирів? Віда вибачився перед росіянами за свою "помилку", як і очікували. І українці знову в розчаруванні і депресії. А побачити справжніх своїх героїв - наче очі замилені. Якщо вам самим начхати на свою війну, на яку підтримку ззовні ви розраховуєте?", - запитав журналіст.

Він нагадав, як під час Балканської війни хорвати перемогли сербів за допомогою єдності, коли півкраїни пішло воювати в джинсах проти потужної сербської армії і перемогли.

"Просто бридко дивитись, коли шукають героїв назовні, тоді, коли наші, справжні, воїни захищають вас і гинуть, поки ви дивитесь футбол", - додав Цаплієнко.

Варто зауважити, що користувачі соцмереж залишилися небайдужими до слів журналіста.

"На мою думку, Віда вибачився і сказав це все, тому що дійсно не подумав наскільки люто рашісти ненавидять всіх", "Ворог у нас сильний, а ми просто ще сильно наївні, тому і кумири розчаровують", "Всім зрозуміло, що хорвати, в першу чергу, думають про своїх державні, спортивні і політичні інтереси", "Вибачився, не вибачився... яка різниця, що вже тепер змусили робити людину?", - написали в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", екс-футболісти київського "Динамо" Віда і Огнен Вукоєвич після перемоги збірної Хорватії над Росією в чвертьфіналі ЧС-2018 присвятили перемогу Україні.

Пізніше Віда вибачився перед російськими людьми за свою "помилку".