RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Льюіс пообіцяв Кличку, що приїде до Києва на конгрес WBC

Зірка світового боксу, легендарний Ленокс Льюіс приїде до Києва, де на початку жовтня вперше в Україні відбудеться конгрес Всесвітньої боксерської організації (WBC).

Про запрошення Льюіса до Києва повідомив на своїй офіційній сторінці мер Києва, екс-чемпіон світу і колишній суперник супертяжа Віталій Кличко.

"Ми з Леноксом приятелюємо, спілкуємося. І я радий, що він відвідає Київ. Конгрес WBC - велика щорічна подія в світовому боксі і вперше вона відбудеться в Україні. До нашого міста приїдуть зірки боксу, промоутери, менеджери - ті, хто творив і творить історію світового боксу", - відзначив Кличко у Лондоні, де він став спеціальним гостем "Вечора з Леноксом Льюісом".

Захід, на якому Льюіс розказував про свою кар’єру, відповідав на запитання шанувальників боксу, відбувся на лондонській арені "Індіго".

Як повідомляється, колишні суперники згадали і обговорили і свій легендарний бій, який відбувся в 2003 році в Лос-Анджелесі. Тоді поразку зарахували Кличку, оскільки бій зупинили лікарі та судді через сильне розсічення на обличчі українського боксера.

"Це був найскладніший бій в моїй кар‘єрі. Експерти його назвали боєм десятиріччя. Пройшло багато років, але досі тривають дискусії щодо того, хто ж тоді переміг. Я вважаю, що не програв", - відзначив Кличко подякувавши Льюісу за шанс і можливість боксувати з одним із найсильніших боксерів світу.

Він також відзначив, що досі жалкує, що не відбулося поєдинку-реваншу, адже після бою з Кличком Льюіс завершив професійну кар’єру. Але боксери продовжили спілкуватися і приятелювати.

"Віталій - мій друг, я його дуже поважаю. І обов’язково приїду незабаром до Києва, якщо він мене запросив", - відзначив Льюіс.

Нагадаємо, що відкриття конгресу WBC відбудеться в Києві 1 жовтня.