RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мережу обурила перемога трансгендера на жіночому спортивному турнірі

Канадка Рейчел Маккинон, будучи трансгендером, стала чемпіонкою світу з велоспорту серед жінок у віці від 35 до 44 років (UCI Masters).

Маккинон посіла перше місце на турнірі, який пройшов в Лос-Анджелере. Другою стала голландка Каролін ван Херріхайзен, а бронзу виграла американка Дженніфер Вагнер. Якщо ван Херріхайзен привітала переможницю, то Вагнер назвала її перемогу несправедливою. Також успіх Маккинон викликав протести в соцмережах.

"Для ясності: це був чемпіонат світу серед ЖІНОК (написано з великої літери - прим." Апострофа"). Я повторюю - жінок. Вітаю сміливих власниць срібла і бронзи. Світ охопило гарячкове безумство", - написала в своєму Twitter англійська журналістка Кеті Хопкінс.

"Я зайняла третє місце, і це явно несправедливо", - відповіла журналістці в коментарях Вагнер.

У відповідь на звинувачення Маккинон заявила, що вона не має ніяких переваг над суперницями, які народилися жінками.

Втім, це не переконало її противників, які продовжують критикувати перемогу канадки.

"Беручи рішення про чесну конкуренцію в фізичної активності, ви повинні класифікувати відповідно до фізичними характеристиками, а не психічними. Чоловіки сильніше, швидше, більше і т. д., ніж жінки, і не повинні конкурувати з жінками. Це просто не справедливо" , "Ваш титул взагалі не повинен зараховуватися", "Сер, ви нікого не обдурите, ви обдурили і пограбували двох справжніх жінок, мир вражений тим, що ви насправді думаєте, що заслуговуєте золото", "Як мати трьох дівчат мене це лякає. Чи будуть хлопчики тепер брати стипендії дівчин в старших класах і коледжах зараз? Це несправедливо по відношенню до будь-якій жінці", "Я не бачу нічого етичного щодо біологічної людини, конкуруючої в спорті жінок". "Рейчел, ти намагаєшся знищити жіночий спорт?", "Уявіть собі, якщо чи Майк Тайсон вирішить ідентифікувати себе як жінка. Це обман!".

За словами Маккинон вона почала усвідомлювати свою транссексуальність в 13 років. У 16 років вона остаточно стала трансгендерів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що спортсмени-трансгендери зможуть брати участь в Олімпійських іграх без проведення операції зі зміни статі.