RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чемпіон світу пояснив, чому українські боксери успішніше за російських

Чемпіон світу за версією WBA в напівважкій вазі Дмитро Бівол пояснив, чому українські боксери на даний момент успішніше за російських.

Слова російського чемпіона наводить "Радіо Зеніт".

"Чому в України чотири діючих чемпіона, а у Росії - тільки два? Є припущення. Коли всі ці хлопці йшли в професіонали, було відчуття, що вони повинні домогтися чогось високого. Так і сталося: вони були яскравими любителями і стали такими ж сильними професіоналами. Як я розумію, спочатку вони тренувалися у батька Ломаченка, і по ним було видно, що вони будуть на високих позиціях в професійному боксі. Знову ж таки, тут два олімпійські чемпіони - Усик і Ломаченко, один бронзовий призер Гвоздик, який гідно себе показав на Олімпійскіх іграх", - сказав Бівол.

"Не можна сказати, що аматорський бокс сильніше, ніж професійний. Це два трохи різних види спорту. Звичайно ж, якщо у тебе є основа аматорська, тобі буде набагато простіше в професіоналах. Також, якщо ти хороший професіонал, тобі буде складніше боксувати по любителям. Тобі просто тупо не вистачить часу на розкачку і реалізацію свого тактичного плану.

Насправді, в аматорах ти більше дієш емоційно і робиш багато речей на автоматі. А щоб працювати на автоматі, ти повинен бути дуже добре натренований: це твої двійки, рухи ніг. І ці хлопці просто зуміли дуже грамотно перевести свою любительську школу на професійний ринг, ось і все. Можна сказати, що аматорський бокс саме цим людям здорово допоміг. В принципі, так воно і повинно діяти", - додав російський боксер.

Нагадаємо, поясами чемпіона світу від України на даний момент володіють Олександр Усик, Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик і Артем Далакян. З росіян, крім Бівола, титулом володіє Артур Бетербієв.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що українець був визнаний найкращим боксером світу у 2018 році.