RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Поліція офіційно відреагувала на расистський скандал на матчі "Динамо"

Харківська поліція порушила кримінальну справу з приводу скандалу на расовому підґрунті, який стався в матчі 14-го туру чемпіонату України між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо".

Про це повідомляється на офіційному сайті Національної поліції в Харківській області.

"10 листопада у ході гри на стадіоні "Металіст" близько 20 вболівальників футбольного клубу "Динамо" вигукували непристойні гасла на адресу гравців "Шахтаря". На 75 хвилині футбольний матч був зупинений.

11 листопада слідчим Слобідського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Зараз матеріали кримінального провадження направлені до прокуратури Харківської області для вирішення питання щодо можливої зміни підслідності.

Поліцією вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення та розшуку осіб, причетних до злочину. Хід цієї роботи перебуває на особистому контролі керівництва ГУНП в Харківській області", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що інцидент стався в другому таймі. Вболівальники київської команди висловлювали невдоволення діями форварда донецького клубу Тайсона, але, виразних укань, які було б можна сприймати як расистські, чутно не було. Тайсон у відповідь на образи показав фанатам середній палець. Арбітр призупинив матч на кілька хвилин, а потім видалив Тайсона.

Раніше "Апостроф" публікував відео з фанатського сектора "Динамо" в матчі з "Шахтарем".