RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нічого не зміниться: відомий журналіст упевнений, що футбольну Росію не покарають

Відомий футбольний журналіст, головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков прокоментував рішення виконкому ВАДА про відсторонення Росії від крупних спортивних змагань на чотири роки через маніпуляції з даними Московської лабораторії.

На думку Франкова, УЄФА не забере у Росії можливість проведення домашніх матчів чемпіонату Європи 2020 року. Також журналіст висловив думку, що росіяни можуть уникнути відсторонення від участі в чемпіонаті світу 2020 року.

Росія і УЄФА

"Тут нічого не буде. Ніхто не буде нічого відбирати. УЄФА кодекс ВАДА не підписував. Це лише рекомендація ВАДА, тому вона не може жорстко вимагати від УЄФА нічого. Це не підпорядкована організація, а УЄФА просто ніяк на це не відреагує. Точно також, як не відреагувало б, припустимо, НХЛ. Як, наприклад, історія з Кузнєцовим, який попався на вживанні наркотиків, йому виписали дискваліфікацію на 4 роки, а в НХЛ дали всього лише профілактику (два матчі він пропустив).

Росія і ФІФА

Думаю, що, швидше за все, і ФІФА не вдаватиметься до жодних заходів щодо Росії. Так, ФІФА підписала кодекс ВАДА. Так, за ідеєю вони повинні виконати дані рекомендації. Але зараз вони будуть радитися з цього приводу.

Яка буде участь ФІФА? Я мовити не беруся. Це залежить від внутрішнього розкладу сил. В принципі, Росію можуть позбавити прапора. Це цікава тема, в футболі ніколи такого не було. Єдиний схожий випадок, який можна згадати, це збірна СНД на чемпіонаті Європи 1992 року. Але це була зовсім інша історія. Але її схожість в тому, що тоді участь збірної СНД на Євро-92 продавив Колосков (колишній президент Російського футбольного союзу. - Прим. "Апострофа"). Це зробили виключно на зв'язках. Одним словом, я не беруся передбачити реакцію ФІФА, але думаю, що позиції Росії в світовому футболі досить сильні. Тому я допускаю, що в багатьох видах спорту Росія не понесе взагалі ніяких втрат. Думаю, що в футболі не зміниться нічого", - сказав Франков.

Нагадаємо, що користувачі мережі відреагували фотожабами і карикатурами на відсторонення Росії. З подробицями можна ознайомитися тут.