RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не наступіть на ті ж граблі: український спортсмен звернувся до співвітчизників з Італії

Український волейболіст Олег Плотницький, який виступає за італійську "Перуджу", закликав українців бути більш відповідальними і дотримуватися рекомендацій в зв'язку з пандемією китайського коронавируса COVID-19.

Про це Плотницкий написав на своїй сторінці в Facebook.

Волейболіста засмучує той факт, що українські громадяни не надають великого значення смертельній хворобі і безтурботно ставляться до здоров'я власного і оточуючих.

"Більшість українців до цього вірусу поставились не досить серйозно. Ви продовжуєте гуляти у парках з дітьми або без них, їздити на роботу, створювати величезні черги у банках та на зупинках! Так само було і тут у Італії перші два тижні. Люди не придавали цій хворобі ніякого значення, всі думали, що це дуже швидко закінчиться. Ходили у ресторани та кафе, гуляли у парках або просто по місту, їздили на роботу.

Але виявилось так, що цей вірус не швидко закінчився, як всі думали, а дуже швидко розповсюджувався по всій країні із регіона у регіон. І ось після того як всю країну перекрили, ввели карантин, не залишилось ні одного регіона, де б не знайшли хоч одного хворого. Коли в лікарнях уже не вистачало місць, ось тоді люди зрозуміли, що це є реальна небезпека для всієї країни і почали притримуватися правил карантину. Коли за якихось 10-14 днів кількість хворих зросла із сотень до тисяч", - написав спортсмен.

Також Плотницкий порадив українцям дотримуватися правил карантину, щоб уникнути повторення ситуації в Італії, де щодня вмирають сотні людей.

"Невже так складно посидіти вдома два-три тижня, перечекати, приділити дітям більше уваги, відпочити, добре поспати або використовувати час для того, що ви хотіли б зробити вдома, але через роботу не могли? Я прошу всіх поставитись до цієї ситуації серйозно і з відповідальністю. Залишайтеся вдома, виходьте на вулицю тільки для того, щоб: купити їжі, прогулятися максимум хвилин 15-20 і то біля будинку і бажано не з друзями або компанією, сходити в аптеку. Давайте зроби так, щоб не було пізно, як в Італії чи Китаї", - додав Плотницкий.

Нагадаємо, що спалах COVID-19 сталася в китайському місті Вухань в кінці минулого року. На даний момент у всьому світі кількість заражених перевищила 250 тисяч осіб. Померли більше 10 тисяч чоловік.

Раніше повідомлялося, що в Києві буде зупинено транспорт через коронавирус.