RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Керівника УАФ Павелка шантажували у СІЗО: або свобода, або посада - журналіст

Ведучий програми "ТаТоТаке", спортивний журналіст Михайло Співаковський розповів про обставини щодо справи проти президента УАФ Андрія Павелка, якого влітку суд Львова арештував у провадженні будівництва заводу із виробництва штучного футбольного покриття.

Про це пише "Футбол 24".

Співаковський пояснив, що Павелка шантажували свободою за посаду президента УАФ, яку він нібито мав віддати Андрію Шевченко. Саме для цього, припускає журналіст, Шевченка й призначили радником президента Володимира Зеленського. Павелко ж, як уточнив Співаковський на пропозицію вийти на волю взамін на відмову від посади президента УАФ відповів відмовою.

"Є питання щодо Андрія Шевченка: "Шевченко – позаштатний радник президента. Що він збирається йому радити? Йшов би вже в президенти УАФ замість Павелка". Невже не зрозуміло, що те, що зараз сталося – це перший крок Шевченка на саме ту посаду, про яку ви говорите. Ми розуміємо, що є кандидатура Шевченка. В простір потрапляло прізвище ще одного Шевченка – Олександра Яковича, представника львівського регіону. Але він не буде балотуватися. Я неодноразово та від багатьох джерел чув, що Павелку там, де він зараз перебуває, пропонували просто здати посаду і вийти на волю наступного ж дня. Павелко каже: "Ні, ні, і ще раз ні", - сказав Співаковський.

Він додав, що довкола УАФ тривають спроби організувати там конгрес та згодом перевибори керівника, і робиться це руками "агентів впливу", що "системно працюють та об'їжджають очільників обласних осередків футбольної асоціації".

"Що має статися, щоб зараз відбулися перевибори президента УАФ? 3/4 осередків нашої футбольної спільноти, колективних членів мають виявити свою волю для скликання позачергового виконкому УАФ, на якому буде призначена дата конгресу. Наскільки я знаю, зараз є декілька агентів впливу, які системно працюють, мандрують по нашій мапі та обробляють ці 3/4. Після цього будуть вибори. Ми розуміємо, що є така (якщо вона є вже зараз в такому статусі) безальтернативна фігура", – сказав Співаковський.

Андрій Павелко проходить фігурантом у справі про будівництво заводу з виготовлення штучних футбольних полів. На ці потреби не були витрачені ані кошти з держбюджету, ані кошти УЄФА - йшлося про кошти громадської організації УАФ. Справу понад 3 роки розслідували в НАБУ та дійшли висновку про відсутність вини Павелка. Однак з плином року справу одномоментно реанімували у Нацполіції Києва, а потім передали до райвідділку Львова.

Від початку цих подій у жовтні 2022 в УАФ неодноразово заявляли про замовний характер переслідування їх представників з метою усунення з посад. В УЄФА та ФІФА, реагуючи на такі заходи тиску, попереджали Україну про вірогідність виключення з міжнародних футбольних органів.