RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Спорт

Новини

19 вересня

Всі новини

Під Курськом загинув український футболіст

У Курській області під час операції українських сил загинув футболіст зі Львова Ігор Северенчук. Днями відбулося прощання з бійцем.

Про це повідомив Комітет Верховної Ради з питань молоді і спорту у Telegram.

Зазначається, що це сталося фактично на самому початку курської операції у серпні.

"13 серпня 2024 року в бою за незалежність поблизу села Погребки в Курській області загинув Ігор Северенчук, йому було 31 рік", - йдеться у повідомленні.

У комітеті розповіли, що Ігор 1993 року народження, здобув освіту в "Львівській політехніці". Був вихованцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву "Карпати". Зокрема, грав за дублюючий склад ФК "Говерла".

На початку повномасштабної війни у квітні 2022 року пішов добровольцем служити у 95 окрему десантно-штурмову бригаду. Відомо, що боєць пройшов ключові бої за Довгеньке, Торецьк, Ізюм та Лиман. Мав поранення, однак повертався на фронт.

"Ігор був відзначений багатьма нагородами, зокрема орденом "За мужність" III ступеня та почесним знаком "Золотий хрест". Героя поховали 17 вересня на Личаківському цвинтарі у Львові. Вічна пам'ять захиснику України", - йдеться повідомленні.


У бійця залишилися дружина, син, батьки та брат, додали у комітеті.

Раніше ми писали, що у Львові поховали одразу трьох військовослужбовців, які загинули, виконуючи бойові завдання, зокрема, у Курській області РФ.