RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Морський конфлікт України і Росії: стало відомо, чому НАТО безсиле

Згідно з конвенцією Монтре, постійна присутність військово-морських сил нечорноморських країн в Чорному морі заборонено.

Про це повідомив в інтерв'ю "Апострофу" заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь.

"НАТО має обмежені можливості в цій сфері, оскільки є Конвенція Монтре, яка забороняє постійну присутність військово-морських сил нечорноморських країн в Чорному морі - обмежує і за термінами, і за водотоннажністю", - повідомив він.

За словами експерта, це означає, що постійно перебувати в Чорному морі не можуть ні американські, ні британські, ні французькі кораблі.

"Зараз НАТО намагається створити систему управління - тобто командування НАТО в Румунії, яке могло б координувати дії військово-морських сил НАТО. На ротаційній основі кораблі нечорноморських країн НАТО могли б заходити і здійснювати чергування. Координацію цих сил могло б здійснювати командування, яке може перебувати в Констанці", - підкреслив Самусь.

Більш детально про те якої мети Москва хоче досягти в Чорному і Азовському морях і які у неї є для цього можливості читайте в матеріалі "Апострофа": Морська війна з Росією: в України з'явився новий союзник.