RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Яку зброю Україна може виставити проти Росії в Азовському морі: генерал вказав на важливі моменти

У військовому арсеналі України є зброя, яка компенсує "слабкі місця" на морі.

Про це розповів "Апострофу" екс-заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

"В Азовському морі у нас є броньовані артилерійські катери "Гюрза-М" і прикордонні судна. Це дуже небагато в порівнянні з 40-60 кораблями Росії. Причому у Росії є ракетні катери, озброєні комплексами "Калібр", і саме з цих катерів здійснювали запуски ракет по Сирії. Це багато про що говорить. Тому нам швидко потрібно нарощувати потенціал ВМС в акваторії Азовського моря та військово-морської бази, яка повинна бути сформована за цей рік. Це дуже складний процес, що вимагає фінансів і серйозних організаційних дій. Але все ж до кінця року він повинен завершитися", - розповів генерал.

Щоб компенсувати слабкі місця, за його словами, українська застосовує сили сухопутних військ (танки, артилерію, системи залпового вогню і ударні вертольоти) і повітряних сил (бомбардувальної і штурмову авіацію). Романенко вважає, що база повинна управляти протистоянням агресії з боку Росії силами цих трьох родів військ.

"Тому нам вже сьогодні потрібні додаткові сили, в тому числі катери "Айленд". Але ми знаємо, що вони надійдуть в кращому випадку через рік. Але Україна не чекає, ми працюємо над своїм: над ракетними катерами і комплексами, крилатими ракетами, ракетами класів "берег-корабель" і "корабель-корабель". Але зрозуміло, що це сучасна техніка, яка потребує коштів, часу і організаційних зусиль", - підсумував експерт.

Більш детально про протистояння на Азовському морі і можливостях української армії читайте в матеріалі "Апострофа": Україні треба тиснути на союзників і нагадувати їм про ядерну зброю - генерал.