RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Апостроф TV

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як за часів холодної війни: в Росії вказали на важливі моменти в створенні бази США поруч з Україною

У Європі намічається тенденція до прямого протистояння, як за часів першої холодної війни.

Про це "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Поляки збираються самі розгортати дивізію десь на Сході Польщі, тому що вони успадкували від радянської доби структуру збройних сил, орієнтовану на війну на заході. Поки там, на сході, на Бузі (так в Польщі називають річку Західний Буг, - "Апостроф"), досить порожньо. Зараз, коли відбувається інституціоналізація протистояння в Європі, напевно, буде намічатися і якесь пряме протистояння, як за часів першої холодної війни", - розповів експерт.

За його словами, в Польщі планується створення цілої дивізії, до якого можливо приєднаються США або Німеччина.

"Напевно, якусь свою дивізію поляки зберуть. Бронетанкову, мабуть. А ось чи розмістять американці або німці цілу дивізію в Польщі - для мене питання поки неясне. Повний розміщення - це відмова від Хартії Росія-НАТО про те, що ні буде постійного розміщення. Зараз ті сили, які висунули з 2014 року на східний фланг НАТО, формально носять тимчасовий характер, тому що йде ротація раз на рік. Тобто хартія поки формально не порушена. Коли вона буде порушена - це вже трошки інша справа" , - припускає Фельгенгауер.

Військовий експерт також підкреслив, що відповідне протистояння набуде постійного характеру.

"Звичайно, краще мати якісь передові сили, а не покладатися тільки на мобілізацію і висунення. Розміщення має бути ближче до лінії фронту, тому що зараз пропускна здатність європейських доріг обмежена, тим більше там постійно є цивільний транспорт, який ще незрозуміло, буде чи поступатися дорогою військовим", - підсумував він.

Більш детально про створення на польській території військової бази читайте в матеріалі "Апострофа": Випередити Росію: навіщо в Європі звуть військових США.