RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ініціатива Обами спровокувала хвилю расистських висловлювань від путінців

Ініціатива президента США Барака Обами прибрати з федерального законодавства "образливі згадування меншин", зокрема слова "східний", "негр", "іспаномовний" і багато інших - викликала хвилю жовчних коментарів від прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна.

Новину про ініціативу Обами опублікувало на своєму сайті російське агентство "РИА Новости".

"Поняттю "східний" не місце у федеральному законодавстві, нарешті цей принизливий і архаїчний термін піде в історію", — зазначив один з авторів законопроекту.

"Витоки цього та інших назв йдуть корінням в еру європейської колонізації, коли слова "схід" і "східний" використовувалися для опису Азії або азіатського населення як неповноцінного, екзотичного і відсталого", – зазначила директор Центру дослідження імміграції Університету Міннесоти Еріка.

У коментарях до новини росіяни залишають масу злісних коментарів на адресу США, Обами та сексуальних меншин.

"Немає негрів а Обама є. У Китаї живуть китайці, в Африці негри. що образливого? Негр хохлом ніколи не стане. Хоча...", "І як тепер Обамка зветься? Афропофарбований? Або тонований?", "Можна прибрати "негра" з законодавства, але не можна прибрати негра з негра", - залишають расистські коментарі путінці в новини, опублікованій Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії викликала хвилю жовчі заява українського президента Петра Порошенка про те, що Україна стоїть на захисті Європи від "варварства, тиранії і тероризму".