RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Екс-президенти Польщі висловилися про примару імперської Росії

Екс-президенти Польщі Лех Валенса, Алєксандр Кваснєвський і Броніслав Коморовський виступили сьогодні зі зверненням до держав Європи, в якому, зокрема, йдеться про повернення примари військової агресії з боку імперіалістичної Росії.

Витяги з листа політиків, написаного з нагоди 27-ї річниці проведення перших частково вільних парламентських виборів, що відзначається 4 червня в Польщі, привів місцевий телеканал ТВН24.

В ньому колишні президенти закликали зберегти єдність і солідарність у Європі.

"Тільки у об'єднаної та інтегрованої Європи є шанс брати участь у складних процесах, що відбуваються в сучасному світі. Діючи поодинці і будучи розбитими, ми станемо музеєм під відкритим небом, а не континентом розвитку і надії", - підкреслили вони.

"Ми з тривогою спостерігаємо, як Європа втрачає віру у свої мрії й сили, в суспільстві наростає страх перед чужими. Люди, особливо молодь, бояться за своє майбутнє і безпеку, повертається привид військової агресії з боку імперіалістичної Росії. На місці зруйнованих стін виростають нові", - йдеться в листі.

"Єдність Європи і її солідарність під загрозою. Побоювання громадян використовуються популістськими і націоналістичними політиками. Поширюючи страх і даючи порожні обіцянки, партії з крайніми поглядами приходять до влади", - зазначають польські екс-президенти, закликаючи європейців пробудитися і "виступити на захист наших цінностей, вітчизни, спільної Європи".

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони Польщі Антоні Мачеревич привів у лють прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна заявою про те, що для стримування російської агресії його країні "вистачить одного батальйону НАТО".

За матеріалами "НГ"