RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Порошенка розповіли про зраду в ПАРЄ

Перший заступник спікера Верховної Ради, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Геращенко повідомила, як змінилася риторика ПАРЄ щодо Росії.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ще в перший день червневої сесії ПАРЄ я писала про зміну настроїв у кулуарах цієї організації, про пом'якшення риторики щодо Москви. Ці мантри про діалог про поступове зняття санкцій все голосніше звучали на засіданнях політичних груп і комітетів, а президент ПАРЄ Аграмонт у вступному слові привітав звільнення Москвою заручників і розповів про свою поїздку на економічний форум у Пітер. Українська делегація трошки повернула на землю європейських політиків, коли жорстко поставила питання Генсеку РЄ Янгланду про неприпустимість відсутності інфо про порушення прав людини на окупованих РФ українських територіях (він, до речі, дуже рефлектує на ці наші нагадування). І під час дебатів про повернення російської делегації ми теж нагадали всім колегам, що саме російська делегація і проголосувала за вбивства українців, за направлення військ в Україну", — розповіла Геращенко.

"І ось у п'ятницю у всій красі показав себе президент ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт, який протягнув на бюро і сам підтримав заяву, що в ПАРЄ спільні з РФ цінності та час, мовляв, повертати дорогу російську делегацію до страсбурзьких ранкових круасанів", — повідомила нардеп.

"Українська делегація не просто розчарована таким блюзнірством (крім Оппоблоку, який аж затанцював камарінську та настрочив заяву-радість про підтримку цього рішення, тому що дуже скучив за російськими колегами). Але голова нашої делегації Володимир Ар'єв на знак протесту покинув Бюро і заявив про неприпустимість подібних порушень принципом самої ПАРЄ", — зазначила Геращенко.

Вона також зазначила, що Україна готує жорстку реакцію на дії Педро Аграмонта.

"Я взагалі впевнена, що тільки жорстка і активна позиція на міжнародному фронті змусить європейців не забувати про Крим і Донбас і не забувати про принципи. Зараз ми в ситуації, коли Україна рятує Європу — і захищає її східні кордони, і нагадує про принципи. На жаль, ми на передовій, а не вони... І повинні відстоювати принципи скрізь, де про них хочуть забути любителі вояжів у Москву і Пітер, — чи це в РЄ, чи в ПАРЄ, чи в ООН", — додала народний депутат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба показав плакати в ПАРЄ, спрямовані проти політики президента РФ Володимира Путіна.