RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українцям розповіли про дикість в ЄС

Відомий російський письменник, колишній радянський розвідник Віктор Суворов (Володимир Різун) поділився тим, як бюрократія в Євросоюзі душить ініціативу і що в Європі існує величезна кількість законів, які суперечать один одному.

Про це він сказав у другій частині інтерв'ю "Апострофу", відповідаючи на питання, чи є майбутнє у Євросоюзу.

"У нього немає майбутнього. Успішні люди звідси тікають. Якщо у людини є якась гарна ідея, вона їде в Каліфорнію. Це найбільш вільна економічна зона Сполучених Штатів. Тому що бюрократія душить ініціативу. Абсолютно безвідповідальні і непотрібні закони, які вони вводять, гальмують розвиток країн. Якщо поставити книжкову полицю від однієї стінки до іншої — на неї помістяться зводи законів про те, як побудувати будинок. Колосальна кількість законів, які суперечать один одному. Наприклад, за однією книгою водостік повинен бути одним. А згідно іншій — іншим. Одного разу нам всім, хто живе у Великобританії, прийшов лист про те, що газова плита повинна відповідати певним європейським стандартам. Заплатіть 500 фунтів - і ми вам переробимо. Так вирішили в Брюсселі. І вся Британія заплатила по 500 фунтів за переробку газових плит. Минуло три роки і нам сказали, що треба заплатити ще 300 фунтів, тому що в попередньому законі були допущені якісь помилки. Вони їх допустили, а платити повинні ми! І тоді народ Британії сказав — не треба! Я на референдум прийшов рано вранці, але натовп вже стояв, щоб проголосувати...", - сказав Суворов.

На питання журналіста, чи голосував він за вихід Великобританії з ЄС, він відповів: "Звичайно! Я - громадянин Британії і я проголосував проти всіх цих бюрократів".

Детальніше читайте в матеріалі: Євросоюз загнеться, як загнувся СРСР. Україні не варто лізти в це ярмо, - Віктор Суворов.

Першу частину інтерв'ю з Суворовим читайте за посиланням.