RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Феміністичний уряд Швеції розгнівав захисниць прав жінок візитом в хіджабах в Іран

Іранські борці за права жінок і деякі шведські політики жорстко розкритикували візит до Ірану ділової делегації зі Швеції під проводом міністра торгівлі країни Анн Лінде.

Про це повідомляє BBC.

Уряд Швеції складається з 24 міністрів, половина з яких – жінки, тому шведський Кабмін називають першим "феміністичним урядом".

"Це є руйнівним для того, що називається феміністичною зовнішньою політикою", - сказав глава шведської Ліберальної партії Ян Бйорклунд, додавши, що представники шведського уряду повинні були відмовитися від носіння хіджабу або ж відмовитися від підписання будь-яких договорів з Іраном.

У свою чергу, сама Лінде сказала, що таким чином не хотіла порушувати іранське законодавство, зазначивши, що іншим варіантом було відправити до Ірану виключно чоловічу делегацію.

Іранська журналістка Масіх Алінеджад сказала, що жінки в шведському уряді повинні засудили несправедливу ситуацію в Ірані.

"Тому що, якщо ви феміністки, і ви дбаєте про рівність, то ви повинні кинути виклик нерівності скрізь. Вони повинні стояти на своїх власних цінностях", - додала вона.

ЗМІ відзначають, що в 2015 році в ході візиту до Саудівської Аравії на похорон короля Абдалли тодішня перша леді США Мішель Обама не носила хіджаб, як і багато представниць іноземних делегацій до неї.

Також Анн Лінде заявила, що не одягне хіджаб під час свого майбутнього візиту до Саудівської Аравії.

Про ситуацію з феміністичним рухом в Україні читайте в матеріалі "Апострофа".