RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

США заявили про порушення прав людини в РФ через її агресію проти України

Держдепартамент США у своєму щорічному звіті про стан з правами людини в світі заявив, що в РФ на ситуацію в цій сфері значною мірою негативно впливає окупація Криму і підтримка Кремлем бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що в даному звіті Держдеп США найбільш сильно розкритикував саме Росію. Зокрема, заявляється, що РФ продовжує навчати, споряджати і забезпечувати бойовиків на Донбасі, а до лав незаконних озброєних формувань приєдналися численні бойовики" з Росії.

"Гідні довіри спостерігачі покладають провину за тисячі смертей та поранень цивільних і широко поширені зловживання на підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі і російську окупаційну владу в Криму", – підкреслюється в звіті Держдепартаменту.

У документі згадується і про політично мотивованих арешти і затримання українських громадян в РФ, а також суди над ними.

"Влада провела репресивні закони та вибірково застосовувала вже наявне законодавство для залякування, дискредитації, судового переслідування, ув'язнення, затримань, штрафів і придушення окремих осіб та організації, критично налаштовані до влади", – йдеться у звіті.

"Влада обирала за особливу мету осіб та організації, які виступали на підтримку влади України або виступали проти дій влади Росії в Україні", – підсумували в Держдепі.

Як повідомляв "Апостроф", в Держдепі США вказали на порушення прав людини на Донбасі і в окупованому Криму.