RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Референдум в Туреччині: перемогу Ердогана хочуть оскаржити


Дві головні опозиційні партії Туреччини заявили про наміри оскаржувати результати конституційного референдуму, на якому більшість виборців виступили за підтримали розширення повноважень президента.

Про це повідомляє BBC.

Як стверджує турецька опозиція, під час референдуму допускалися порушення. У прокурдської Демократичної партії народів заявляють, що маніпуляції відбувалися при підрахунку голосів. Також там вказали на переслідування опозиціонерів владою і надзвичайний стан, в умовах якого був влаштований референдум. Опозиція вважає, що це кидає тінь на легітимність голосування.

В іншої опозиційної політсили, Республіканської народної партії, заявляють, що будуть оскаржувати до 60% голосів.

Також ЗМІ повідомляють про те, що жителі кількох районів Стамбула протеcтують проти підсумків референдуму незвичайним чином: вони висовуються з вікон своїх будинків і б'ють в каструлі і сковороди. Також на вулиці вийшли невеликі групи протестувальників.

Зазначається, що населення трьох найбільших міст Туреччини, в тому числі і Стамбула, за попередніми даними, проголосувало проти змін до конституції країни.

Нагадаємо, президент Ердоган вже привітав керівникам своєї Партії справедливості і розвитку з перемогою.

Як повідомляв "Апостроф", після оголошення підсумків референдуму Ердоган заявив, що насамперед хоче відновити смертну кару.