RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗМІ з'ясували, хто придумав для Путіна план втручання у вибори в США

План втручання в президентські вибори в США розробив Російський інститут стратегічних досліджень (РІСД), який контролюється президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на трьох діючих і чотирьох колишніх американських чиновників.

За словами джерел, у розвідки США є два конфіденційних документа російського інституту, на підставі яких і було зроблено такий висновок.

Журналісти відзначають, що РІСД очолюють відставні високопоставлені російські чиновники з зовнішньої розвідки, яких призначила адміністрація Путіна.

У першому із згаданих документів Кремлю рекомендують почати пропагандистську кампанію в соцмережах і державних ЗМІ, щоб спонукати американців обрати президента, позиція якого по відношенню до РФ буде м'якше, ніж в Обами.

У другому документі йдеться, що Хілларі Клінтон лідирує в передвиборній гонці, і у зв'язку з цим Росії варто припинити агітацію за Трампа, а замість цього впроваджувати новини про фальсифікації на виборах, які завдадуть шкоди репутації Клінтон.

Яким чином американська розвідка отримала ці документи, невідомо. Прес-секретар Путіна і РІСД коментарів з приводу документів не дали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський соціолог Ігор Эйдман пояснив, як Путін маніпулює Заходом.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ