RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Російська "фабрика тролів" організовувала протести в США – BuzzFeed

Російська "фабрика тролів" (Ольгине, Санкт-Петребург) наймала американських активістів, щоб влаштовувати протести й організовувала курси із самооборони в "чорних" співтовариствах як спроби посіяти розбрат у суспільстві США перед президентськими виборами 2016 року, так і в 2017 році.

Про це пише BuzzFeed.

Зокрема, за словами чотирьох осіб, з якими контактував "Американський департамент" "фабрики тролів", вони не підозрювали, що є агентами іноземної вербування.

Одним із сайтів, який був пов'язаний з "фабрикою тролів", є BlackMattersUS, який стосується в основному теми расової дискримінації в США. Аудиторія сайту становить приблизно 200 тисяч осіб.

Так, один з організаторів руху Occupy Wall Street Міка Уайт "Micah White" розповів, що в травні 2016 року йому зателефонував хтось Ян Біг Девіс (Yan Big Davis), який представився журналістом-фрілансером. Девіс запропонував Уайту написати статтю для BlackMattersUS. Після публікації даної статті на BlackMattersUS Девіс неодноразово зв'язувався з Уайтом з проханням брати участь і просувати деякі акції, які пов'язані з дискримінацією афроамериканців в США, але той відмовився. Ян Біг Девіс, як з'ясували пізніше журналісти, насправді був одним із співробітників "фабрики тролів".

Це був лише один із прикладів того, як російська "фабрика тролів" намагалася рекрутувати активістів в США.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти ВВС розповіли про плани РФ по створенню нового інструменту пропаганди.