RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, навіщо Путін домагався зустрічі з Трампом

Для президента РФ Володимира Путіна зустріч з президентом США Дональдом Трампом на полях форуму АТЕС потрібна для внутрішньополітичного піару.

Про це написав російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський у своєму блозі на "Апострофі".

"Але ця зустріч важлива і для Росії, і для Америки виключно у внутрішньополітичному контексті і піарі. Тільки Трампу вона не потрібна, виходячи з внутрішньополітичних міркувань, а Путіну вона потрібна, виходячи з внутрішньополітичних міркувань і піару", - зазначив публіцист.

"Для Трампа ця офіційна зустріч означала б зайве звинувачення в тому, що він - російський агент, і тому в сучасному контексті йому це абсолютно не потрібно. А для Путіна ця зустріч означала б зайве підтвердження того, що весь світ, тобто Америка, його визнає і з нею рахується. Тому Путіну ця зустріч була необхідна. Але якщо офіційної зустрічі не буде, то це означає, що Путін зазнав неприємне для себе поразку", - додав Радзіховський.

Однак він зазначив, що зустріч Трампа і Путіна фактично не має сенсу для вирішення міжнародних проблем.

"І Трампу, і Кремлю ця зустріч абсолютно не потрібна з точки зору міжнародних питань, тому що позиції Росії і США по всім проблемам – Корея, Іран, Сирія і Україна – цілком визначені. І ніяка зустріч тут нічого не змінить", - зазначив російський журналіст.

Також Радзіховський вказав, що підтвердження статусу, до чого прагне Путін, може дати тільки офіційна зустріч з Трампом, якої не буде.

"Для Путіна було важливе одне – підтвердження свого статусу, аж ніяк не ізгоя, а скрізь прийнятого лідера. Цього підтвердження не буде, тому що його дає саме протокольна офіційна зустріч. Буде прямо протилежне: підтвердження того, що Путін - лідер токсичний, нерукопотисканий, що з ним не хочуть офіційно зустрічатися. Це чисто статусні і символічні речі, які важливі для Путіна", - констатує Леонід Радзіховський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Відмова Трампа: в чому дійсно програв Путін".