На Заході вказали на наступну ціль Кремля після України

Наступною ціллю президента Російської Федерації Володимира Путіна після України може стати Прибалтика.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив кінодокументаліст і журналіст Йонас Охман.

"Я сам швед, живу в Прибалтиці більше десяти років. Як журналіст, перекладач і документаліст я працював над документальними фільмами, в тому числі з історії. Студентом я був в Литві під час так званого "литовського Майдану", коли в 1991 році країна оголосила про незалежність від Радянського Союзу. Ті події справили на мене дуже сильне враження, самі розумієте, раз я до сих пір там живу. Литва - маленька і дуже цікава країна", - зазначив він.

За словами Охмана, коли почався Майдан, він, як і кожна людина в Прибалтиці і особливо в Литві, відразу зрозумів, що відбувається.

"Це зовсім не те ж саме, що Помаранчева революція. Я розумів, що щось дуже інтенсивно змінюється, хоча і не знав, що конкретно", - уточнив він.

Журналіст додав, що в Швеції він служив у спецпідрозділі розвідки, тому знає радянські і російські технології.

"І коли я побачив в Криму цих "зелених чоловічків", я відразу зрозумів, що саме я бачу: це ж ГРУ, ФСБ, це ж... Боже мій! Я зрозумів, що Путін прийшов, і не тільки в Україну. Що буде далі ? Це залежить і того, що роблю, наприклад, я. Якщо в Україні все скінчиться погано, тоді у нас, в Прибалтиці, теж почнеться щось недобре. А я там живу і не дозволю цього! Значить, треба щось робити. І тоді з друзями спочатку в Литві, а потім в Україні влітку 2014 року ми розпочали допомагати. Спочатку все було стихійно: пакети медикаментів, наприклад, передавали. Але досить швидко ми знайшли хороші контакти з людьми і стали більш серйозно працювати", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі дуже дивна війна, а Путін зайшов не тільки в Україну - західний волонтер.