RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Путіна залишився єдиний козир: експерт вказав на тривожну ситуацію з можливим зіткненням США і РФ

На сьогоднішній день у президента Російської Федерації Володимира Путіна в протистоянні з Америкою залишився єдиний козир - ядерна зброя.

Про це "Апострофу" заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"У Сирії ще раз відбувся перехід червоної лінії з приводу застосування хімічної зброї, яку поставили і США, і Франція, і Захід взагалі. У даному випадку ця зброя - такий собі критерій, ключова точка. А в принципі, Захід не влаштовує сама політика Росії, і не тільки в Сирії. Дуже багато експертів сходяться на тому, що утримання режиму Башара Асада при владі не є головною метою російської політики. Основна мета - показати, що Росія "ого-го яка", що всі перед нею тремтять, всі їй готові поступатися в усьому за першою ж її вимогою", - відзначив він.

За словами Сунгуровського, якби Росії вдалося змусити президента США Дональда Трампа піти на якісь поступки або відмовитися від нанесення удару по Сирії, то це було б явною перемогою.

"Але що таке Росія і що таке Америка? Це різні вагові категорії. Вони можуть змагатися хіба що по (розміру) території, і не більше того. По ВВП різниця в десятки разів, по військовому бюджету - теж, за військовою потужністю - там просто непорівнянні речі. І тільки ядерна зброя є єдиним козирем у рукаві у Путіна. І розвиток всієї цієї ситуації привів до того, що дві сторони підійшли до якоїсь критичної межі, за якою йде Третя світова війна", - сказав він.

Експерт уточнив, що це досить серйозна ситуація, повторення Карибської кризи, і від обох сторін потрібні велика витримка і розсудливість. При цьому Штати не будуть здавати назад, інакше вони б показали на весь світ, що є слабаками. І тому всі чекають ходу у відповідь від Росії - вона поступиться чи ні.

"Адже [начальник Генштабу ЗС РФ Валерій] Герасимов говорив (ще до ракетного удару по Сирії, - ред.), що "ми будемо збивати не тільки ракети, а й вдаримо по пускових установках". А це безвідповідальна заява з російської сторони, тому що у неї теж є пускові установки, звідки будуть випускатися ці ракети. Вони в хвилину будуть знищені. А далі - тільки ядерні сили (в результаті Росія не відповіла нічим, крім грізних заяв і фейків про удар в Сирії на своєму ТБ, - ред.)", - підсумував Сунгуровський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіна будуть тиснути на всіх фронтах: світ підійшов до небезпечної межі.