Не підтримують Україну, але все розуміють: в Росії пояснили, чого чекати країнам ЄС з боку Кремля

Кремль використовує заяви американського президента Дональда Трампа з критикою європейських союзників для розколу між ЄС і США.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Трамп фактично сформулював європейцям ультиматум – або ви підтримуєте Путіна, фінансуєте його, платите йому мільярди доларів, але тоді вже на ці мільярди і захищаєтеся від Путіна, якщо ви його боїтеся, або торгуєте зі Сполученими Штатами – і ми продовжимо вас захищати", - розповів політик.

За його словами, позиція Трампа "дуже правильна, але дуже радикальна", і дивно, що Держдеп США її схвалив.

У той же час, заяви президента США поставили в складну ситуацію країни ЄС, оскільки їм тепер дійсно необхідно запобігти небезпечній тенденції у взаєминах Росії і ЄС.

"Зараз вони з цим зіткнулися: в самому центрі європейського континенту йде справжня війна. Можна не підтримувати Україну, як вони зараз роблять, підтримуючи дуже опосередковано і в основному словами. Європейці, звичайно, розуміють і чують всі висловлювання щодо "дійдемо до Берліна, до Лондона". Вони також розуміють, що якщо США не почнуть вирішувати це питання, то у них можуть виникнути серйозні проблеми. На це Трамп дуже розумно і раціонально заперечив, сказавши європейцям, чому б їм самим не починати щось робити для власного захисту" , - зауважив Боровий.

Він вважає, що Росія обов'язково відреагує на позицію Трампа: "Включаться додаткові механізми, які є у їх розпорядженні – це ті ж націоналістичні партії. Вони спробують посіяти ворожнечу в Європейському Союзі, розкол. І вже з'являється можливість посипати сіль на розкол між ЄС і США".

"Тобто все це буде робитися, і насправді це добре. Нехай роблять – це політична конкуренція. Нехай буде і така позиція – проти бюрократичної, такої, що абсолютно потворно працює, європейської структури. Путін в такому разі просто стимулює ринкову конкуренцію за свої гроші, так що тут все в порядку", - резюмував опозиціонер.

Більше про останні заяви Трампа в Брюсселі читайте в матеріалі "Апострофа" - У Кремля є інструмент війни, потрібно не дати його в руки Путіну.